Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται

ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στους 
διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που διώκονται
 
Στις 12 του Οκτώβρη δικάζονται στην Αθήνα 14 διοικητικοί υπάλληλοι, συνάδελφοι  από το ΕΚΠA,το ΕΜΠ, καθώς και 3 μέλη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης     επειδή δεν  συμμορφώθηκαν με την δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους».

Επειδή θεωρούμε ότι ο αγώνας που δώσαμε την περίοδο της διαθεσιμότητας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και την διατήρηση του  δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων,  δεν ήταν παράνομος, καταγγέλλουμε την δίωξη των συναδέλφων που διώκονται επειδή δρούσαν για την εφαρμογή των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων.

Ζητάμε να σταματήσουν εδώ και τώρα  οι διώξεις αυτές που έχουν στόχο την καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών , τον  εκφοβισμό των εργαζομένων και στο να τους αποτρέψουν από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Δεν αγωνιστήκαμε. μόνο για την κατοχύρωση της εργασίας μας αλλά και του δικαιώματος να δρούμε συλλογικά και αλληλέγγυα, χωρίς την απειλή ποινικοποίησης των αγώνων μας, όπως επιχειρείται  .

 Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου