Τρίτη 8 Απριλίου 2014

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                                       Αθήνα 6 Απριλίου 2014
Ταχ. Κωδ.:   17671                                                       Αριθμ. πρωτ.: 362
Τηλέφωνα Προέδρου:6948201440 – 2310995206                         
Fax : 2107722028 e-mail:savaspap@ad.auth.gr
Fax:2310-996772   
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα: 6937363670                       
Email:vvalsam@libuoa.gr, akvalsam@gmail.com
                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                               24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Κ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καλεί τα μέλη των Πρωτοβάθμιων συλλόγων της να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει τα τριτοβάθμια όργανα για την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.. Ο αγώνας μας ενάντια στις βαθειά αντιλαϊκές και ταξικές κυβερνητικές πολιτικές συνεχίζεται ανυποχώρητα. Μετά από τέσσερα χρόνια ανελέητης επίθεσης των μνημονιακών κυβερνήσεων σε βασικά και στοιχειώδη δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  έχουμε βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση. Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία εκδηλώνουμε και διαδηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας στις εξοντωτικές πολιτικές της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
Όλοι βιώνουμε την διάλυση των υπηρεσιών μας, την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Πολλοί συνάδελφοι μας έχουν βρεθεί εκτός των υπηρεσιών και αγωνιούν για την απώλεια της εργασίας τους, όντας σε καθεστώς διαθεσιμότητας εδώ και έξι μήνες. Είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να επαναλάβουμε τον ηρωικό αγώνα που δώσαμε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου για να κρατήσουμε τους συναδέλφου μας στα ιδρύματα. Οι παλινωδίες και οι υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης από τα υπεσχημένα μας έχουν εξοργίσει όλους. Η απειλή για την απόλυση είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ δεδομένου ότι σε δυο μήνες περίπου εκπνέει ο χρόνος διαθεσιμότητας.  Ακολουθώντας μια στάση αναμονής τους τελευταίους μήνες προκειμένου να γίνουν πράξη οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις του Υπουργείου έχουν φτάσει τα πράγματα σε ένα οριακό σημείο πλέον. Το διάστημα που απομένει πρέπει να μαζικοποιήσουμε, να δυναμώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να αποτρέψουμε την απόλυση έστω και ενός συναδέλφου μας από τα ιδρύματα. Η συσκότιση, ο εμπαιγμός και οι μανούβρες του υπουργείου τίποτε θετικό δεν προοιωνίζουν για την τύχη των συναδέλφων μας. Αυτό που απαιτούμε άμεσα είναι η εκπλήρωση όλων των δεσμεύσεων του Υπουργού και σε αυτήν την αγωνιστική κατεύθυνση θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.    
Εξαρχής θέσαμε το ανυποχώρητο αίτημα μας να μην απολυθεί κανένας από τους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους μας, κάτι που αποτελεί το βασικό και αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας. Αυτό μέχρι σήμερα και μετά την τελευταία συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό δεν έχει διασφαλιστεί. Ο αποπροσανατολισμός και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου εφεξής δεν μπορούν να βρουν την ελάχιστη ανοχή. Η υπομονή μας να εφαρμοσθούν όσα προτάθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου έχουν εξαντληθεί.
Συνάδελφοι, σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δώσουμε τον πιο αποφασιστικό μας αγώνα. Αυτό προυποθέ6τει τη συσπείρωση όλων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην μεθαυριανή απεργιακή κινητοποίηση στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε μια ανάλγητη και καταστροφική για τις ζωές μας κυβέρνηση. Ο αγώνας εξίσου αφορά και τους συναδέλφους που δεν βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Οι επιθέσεις που δεχόμαστε όπως είδαμε όλοι από τις τελευταίες ρυθμίσεις (Εκθέσεις αξιολόγησης, έλεγχος των αοριστοποιήσεων κ.λ.π.) δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ.  

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου