Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου, Ο.Δ.Π.Τ.Ε.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                 Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                                  Αριθμ. πρωτ.: 342
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                        
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
                  48ΩΡΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 25-26/11/2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

       Με απόφαση του Κ.Σ. της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε. στις 21-11-2013, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας, με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ γιατί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 συναδέλφων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική για τις ζωές μας και για τα ιδρύματα πολιτική.

       Για να υλοποιήσει την πολιτική της και να ικανοποιήσει τους εκβιασμούς της τρόικα καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία και σε αργία συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να  υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την αυτοαπογραφή.

Αυτό τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας, διότι, μετά την ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα από τον ΑΣΕΠ πριν από λίγες ημέρες (χωρίς συγκεκριμένη καταληκτική προθεσμία?) και την προτροπή να υποβληθούν ενστάσεις –αιτήσεις θεραπείας προκειμένου να διορθωθούν πολλά λάθη και ανακριβή  στοιχεία και χωρίς να ληφθούν υπόψιν αυτές, αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ προχώρησε στην έκδοση Διαπιστωτικών Πράξεων με τις οποίες θέτει σε διαθεσιμότητα τους διοικητικούς υπαλλήλους. Με αυτές καλεί τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για την περικοπή του 25% του μισθού από τις 15 Οκτωβρίου 2013!!! και να ενημερώσουν τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την υπηρεσία.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση του Υπουργού ο οποίος μας καλεί σε διάλογο σήμερα -αίτημα μας από πολύ καιρό στο οποίο δεν ανταποκρίθηκε –προσδιορίζοντας ότι αυτός θα αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κινητικότητα μέρους αυτών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σε ένα τέτοιο διάλογο δεν έχουμε λόγο να βρεθούμε δεδομένου ότι το αίτημα μας είναι σαφές και συγκεκριμένο και δεν είναι άλλο από την ανάκληση της διαθεσιμότητας και των αργιών λόγω μη αποστολής στοιχείων.

   -   Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμιους Συλλόγους, Ομοσπονδίες, της Τριτοβάθμια Οργάνωση μας την ΑΔΕΔΥ με ενεργό και δυναμικό τρόπο να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και από κοινού να ανατρέψουμε τις βάρβαρες και άνομες πολιτικές των απολύσεων και των αργιών.
    
- Καλούμε τους Συλλόγους να ορίσουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 ως ημέρα ενημέρωσης και δράσης μέσα και έξω από τα Ιδρύματα για το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε αποφασισμένοι ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ αν δεν ανακληθεί η ΚΥΑ, αν δεν σταματήσουμε την πολιτική της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ την εργασία μας, τις ζωές μας, το δικαίωμα  των νέων, των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση
  
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

 Ο  Πρόεδρος                     Ο Γενικός.  Γραμματέας
Φραγκίσκος Βορτελίνος        Σάββας Παπαδόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου