Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση 27/11/2013

Ρέθυμνο 27 Νοεμβρίου 2013

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, κατά την Γ.Σ που πραγματοποίησαν στις 27 Νοεμβρίου 2013, επανέλαβαν την θέση τους ότι θεωρούν την πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και τους Συλλόγους των εργαζομένων ως προσχηματική.   Ήδη από τις προφορικές προτάσεις που φέρεται να έγιναν προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ σχετικά με την «αποκατάσταση» των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα  ότι επιδιώκει με την γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε να διασπάσει τους εργαζόμενους δημιουργώντας προσδοκίες και ελπίδες χωρίς καμία εγγύηση, για απορρόφηση μέσω ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, προκήρυξη νέων θέσεων, απασχόληση σε ερευνητικά προγράμματα. Τίποτα δεν διασφαλίζει  την εργασία μας περισσότερο από το να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, στην ποινικοποίηση του δικαιώματος  της απεργίας, στις πειθαρχικές κυρώσεις των συναδέλφων μας που δεν απογράφηκαν.
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σημερινής συνάντησης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας, αποφάσισαν :
  • Να συνεχίσουν την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 την δράση «Προσομοίωση ενός Πανεπιστημίου χωρίς υπαλλήλους» στο αίθριο του Πανεπιστημίου 11.00-12.00 π.μ. Για την Πέμπτη 28/11 προγραμματίζεται παράλληλα μια εικαστική δράση με θέμα «Κανιβαλισμός».
  • Την Δευτέρα 2/12/2013 και ώρα 12.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης, ώστε να αποφασιστεί με βάση και τα νέα δεδομένα η μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου