Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση ΓΣ 22-11-2013

Ρέθυμνο 22 Νοεμβρίου 2013

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αφού συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, που περιλαμβάνουν:
  • Την έκδοση τελικών πινάκων κατάταξης του προς διαθεσιμότητα προσωπικού χτες Πέμπτη 21-11-13.
  • Την κίνηση του Υπουργού Παιδείας να εκδώσει αυθημερόν την σχετική Διαπιστωτική Πράξη, με την οποία θέτει σε διαθεσιμότητα συγκεκριμένους υπαλλήλους, αδιαφορώντας για το πλήθος ενστάσεων που έχουν υποβληθεί, τόσο ως προς το διάτρητο της όλης διαδικασίας, όσο και ως προς τις ελλείψεις, τα λάθη, τις ανακρίβειες των πινάκων.
  • Την αποστολή πρόσκλησης του Υπουργού προς τους προέδρους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού να παραβρεθούν σε συνάντηση αύριο Σάββατο 23-11 στο Υπουργείο Παιδείας «για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαϊδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου».
Αποφάσισε τα ακόλουθα:

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για Δευτέρα-Τρίτη 25-26 Νοεμβρίου,  ως το ελάχιστο οφειλόμενο απέναντι στους απολυμένους συναδέλφους μας και θεωρώντας ότι, σ’ αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις, είναι απολύτως απαραίτητη η περιφρούρησή της. Για τον συντονισμό και την περιφρούρηση της απεργίας η συνέλευση ορίζει απεργιακή επιτροπή.

Καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Ρέθυμνο –φοιτητές, διδάσκοντες, ειδικό προσωπικό–  αλλά και εργαζόμενους άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε ενεργή συλλογικότητα να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους την απεργία μας, για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική της διαθεσιμότητας, των αργιών, της ποινικοποίησης των διεκδικήσεων.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος μόλις μια ημέρα μετά την «ολοκλήρωση των διαδικασιών διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς  και έχοντας καταστρατηγήσει κάθε έννοια κράτους δικαίου, καλεί  για  αύριο 23-11 σε διάλογο τους προέδρους των Συλλόγων μας. Θεωρούμε ότι η προσχηματική αυτή πρόσκληση είναι μια ακόμη μια απάτη εις βάρος των διοικητικών υπαλλήλων πού θίγονται. Έρχεται να δράσει πυροσβεστικά, κάμπτοντας τις αντιδράσεις και το φρόνημά τους, δημιουργώντας προσδοκίες και ελπίδες για δήθεν αποκατάσταση, ακριβώς την στιγμή που το Υπουργείο αντιλαμβάνεται, από την μέχρι τώρα αγωνιστική στάση των εργαζομένων, ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαλύσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε ένα “διάλογο”, ο οποίος προϋποθέτει την εκ μέρους μας αποδοχή της διαθεσιμότητας. Αντίθετα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο για τα προβλήματα που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ, τους διορισμούς των μελών ΔΕΠ που καθυστερούν χρόνια τώρα, την μείωση των κονδυλίων για την φοιτητική μέριμνα την αποψίλωση του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου