Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Χρόνος Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», 22-11-2013

Η "εν ψυχρώ" δολοφονία των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης έγινε χτές αργά το βράδυ  21/11/2013 από το Υπουργείο Παιδείας. Σήμερα Παρασκευή 22/11/2013 έγινε απλώς η αναπαράσταση του εγκλήματος στο κεντρικό αίθριο της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου στο Ρέθυμνο.
Φωτογραφίες
    Την Δευτέρα 18/11/2013 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες, γεμάτοι λάθη, ανακριβή στοιχεία και ελλείψεις.  Την Πέμπτη 21/11/2013 το μεσημέρι οι προσωρινοί πίνακες μετατράπηκαν αίφνης σε τελικούς, χωρίς καν να γίνει ο παραμικρός έλεγχος και χωρίς να ληφθεί υπόψη καμιά από τις "αιτήσεις θεραπείας" που είχαν ήδη σταλεί μέχρι τότε. Αργά το βράδυ εκδόθηκε και η διαπιστωτική πράξη του Υπουργού για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων όλων των ΑΕΙ.
    Τελικά ως εργαζόμενοι είμαστε μόνο νούμερα, παίζουν με τις ζωές μας και με το δικαίωμα μας στην εργασία, δεν τηρούν ούτε προσχηματικά πια στοιχειώδεις διοικητικές διαδικασίες.  Ο βηματισμός τους είναι ταχύς και βίαιος, γιατί έχουν βέβαια τον πολιτικό τους στόχο και τις πολιτικές τους δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου