Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση ΓΣ Τετάρτης 20.11.2013

Η τοποθέτηση των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, κατά τη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 20.11.2013, που πραγματοποιήθηκε μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης που θα θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας απόλυσης ένα μεγάλο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, είναι η ακόλουθη:

Καταγγέλουμε την επιχείρηση ποινικοποίησης του ανυποχώρητου αγώνα των συναδέλφων μας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αυτός που διαλύει τα Πανεπιστήμια δεν είναι ο αγώνας των εργαζομένων του αλλά το ίδιο Υπουργείο Παιδείας.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε την ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων για την διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφων, καθώς και την άρση των δρομολογούμενων πειθαρχικών διώξεων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης χωρίς τους διοικητικούς του υπαλλήλους δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η κατάρρευση ειδικά στο Ρέθυμνο είναι θέμα χρόνου και προφανώς θα επικυρωθεί με ένα νέο σχέδιο Αθηνά. Η τοπική κοινωνία πρέπει να το γνωρίζει και να πάρει θέση.

Όσον αφορά τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, κρίνουμε απαραίτητο η Διοίκηση του Ιδρύματος να επισημάνει εγγράφως, τόσο στο ΑΣΕΠ όσο και στην αρμόδια για την διαμόρφωση των οριστικών πινάκων Επιτροπή, το διάτρητο της διαδικασίας απογραφής, το πλήθος των αδιευκρίνιστων παραμέτρων, καθώς και τη σωρεία λαθών, παραλείψεων και ανακριβειών που η ίδια η Διοίκηση έχει διαπιστώσει και καθιστούν το αποτέλεσμα της μοριοδότησης πλήρως απονομιμοποιημένο.

Το ζητούμενο από τα θεσμικά όργανα του Ιδρύματος, σ’ αυτήν την κρίσιμη για το Πανεπιστήμιο στιγμή, συμπυκνώνεται στην ακόλουθη φράση: «Έχουμε εξαντληθεί από την προσπάθεια να προστατέψουμε ταυτόχρονα και την εργασία μας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από εδώ και στο εξής, οι αντοχές μας επαρκούν μόνο για το πρώτο. Αφήνουμε την προστασία του Ιδρύματος στα χέρια σας».


Τέλος η συνέλευση αποφασίζει την κήρυξη «Χρόνου Προσομοίωσης ενός Πανεπιστημίου χωρίς εργαζόμενους», καθημερινά 11.00-12.00. Με έναρξη στις 11.00 ΑΚΡΙΒΩΣ, οι εργαζόμενοι καλούνται να “παγώνουν” κάθε εργασία, με ταυτόχρονη σιωπηρή συνάθροιση στο κεντρικό αίθριο του Πανεπιστημίου. 

1 σχόλιο: