Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Ξενία στις 6.00 μ.μ., εκδήλωση με θέμα "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες του σήμερα".

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ο Σύλλογός μας συνδιοργανώνει με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Ξενία στις 6.00 μ.μ., εκδήλωση με θέμα "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες του σήμερα".

Η διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο στις 6.00 μ.μ.

Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε μαζικά στις παραπάνω εκδηλώσεις ως επανέναρξη των κινητοποιήσεών μας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, αλλά και γιατί το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο.

Η σχετική αφίσα, καθώς και κείμενο-κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.


ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου
http://elme-rethymno.blogspot.com
Ρέθυμνο, 13/11/2013

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της ΕΛΜΕΡ για το Πολυτεχνείο
 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,
Αν και έχουν περάσει ήδη 40 χρόνια -μια ολόκληρη ζωή- το Πολυτεχνείο είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Αρκεί να επικεντρώσουμε στο σύνθημα που συμπύκνωσε όλα τα αιτήματα της εξέγερσης, «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», για να διαπιστώσουμε ότι όλα αυτά όχι μόνο δεν είναι κατακτημένα, αλλά αποτελούν βασικά ζητούμενα σήμερα. Και πως, αντίθετα από ότι -λάθος όπως αποδεικνύεται- μάθαμε να πιστεύουμε, τίποτα δεν είναι κατακτημένο για πάντα. Ζούμε σε μια εποχή που ο λαός μας χάνει βίαια πολλά από όσα με αγώνες και θυσίες είχε κερδίσει.
Είναι συνεπώς απολύτως αταίριαστο να μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο με επετειακούς και εορταστικούς όρους. Χρειάζεται να συζητήσουμε για την ποιότητα και το βάθος της δημοκρατίας που έχουμε σήμερα και να αναζητήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία:
-          Ποια παιδεία απαιτείται για να διαμορφώνει πολίτες και όχι υπηκόους; Παρέχεται αυτή στο σημερινό σχολείο; Σε ποια κατεύθυνση οδηγούν οι πρόσφατες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα;
-          Στη λεγόμενη «εποχή της πληροφορίας», ποια είναι η ποιότητα της ενημέρωσης που δεχόμαστε; Ποιος ωφελείται πραγματικά από το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων; Σε τι ακριβώς παραπέμπουν τα πρόσφατα γεγονότα της ΕΡΤ;
-          Σε ποιο βαθμό, το βιοτικό επίπεδο ενός λαού επιδρά στον τρόπο που σκέφτεται και πράττει; Τι σχέση έχει η αύξηση της φτώχειας με τα φαινόμενα του φασισμού και της βίας; Τι έχει να μας πει η ιστορία των προηγούμενων οικονομικών κρίσεων στην Ευρώπη και στον κόσμο;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που μπορούν και πρέπει να τεθούν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με την ελπίδα ότι θα απαντηθούν με τρόπο που να οδηγεί σε μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους, σας καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες του σήμερα» το Σάββατο, 16 Νοέμβρη στις 6μμ στο «Ξενία» και στη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη, την Κυριακή, 6μμ στο Δημαρχείο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου