Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο.Δ.Π.Τ.Ε. πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση τη βδομάδα 11/11/2013 έως 15/11/2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωφ. Συγγρού 136 – Αθήνα                Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2013
Ταχ. Κωδ.:   17671                               Αριθμ. πρωτ.: 339
Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513 – 2107721910                        
Fax : 2107722028
Τηλέφωνα Γ.Γραμματέα:6948201440-2310995206                       
Fax:2310-996772 e-mail:savaspap@ad.auth.gr    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 11-15/11/2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

       Με απόφαση του Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας, προκηρρύσουμε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση τη βδομάδα 11/11 έως 15/11/2013.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ γιατί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1348 συναδέλφων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια πολιτική που οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας και την εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση.

       Για να υλοποιήσει την πολιτική της και να ικανοποιήσει τις ορέξεις της τρόικας καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία συναδέλφους μας που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να  υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την αυτοαπογραφή.

Αυτό τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την ίδια την δημοκρατική ομαλότητα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε αποφασισμένοι ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ αν δεν ανακληθεί η ΚΥΑ, αν δεν σταματήσουμε την πολιτική της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ την εργασία μας, τις ζωές μας, το δικαίωμα  των νέων, των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη μόρφωση.

       Γι αυτό  καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμιους Συλλόγους, Ομοσπονδίες, της τριτοβάθμια Οργάνωση μας την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν αυτό τον αγώνα και από κοινού, όλοι μαζί να σταματήσουμε την πολιτική αποψίλωσης των δημόσιων υπηρεσιών από ανθρώπινο δυναμικό, διάλυσης του κοινωνικού κράτους και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Προστασίας και ΠρόνοιαςΟικοδομούμε όλοι μαζί το μέτωπο των κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων για να μπει τέρμα στις μνημονιακές πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας.

       Καλούμε όλες/όλους  τις/τους  συναδέλφισσες/φους μαζικά να συμμετέχουν στο κοινό συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Εκπαίδευσης και άλλων συνδικάτων την Πέμπτη 14/11/2013 στις 12 μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.


       Αξιοποιούμε τον τριήμερο γιορτασμό της 40ης επετείου της ηρωικής εξέγερσης της νεολαίας κατά της Χούντας για την προβολή του αγώνα μας.
Σύνθημα μας
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Περήφανα και με αξιοπρέπεια διεξάγουμε έναν όμορφο μακρόχρονο αγώνα. Ο αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο αγώνας μας έχει οδηγήσει το Υπουργείο Παιδεία σε αδιέξοδο.
Ενωμένοι όλοι ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα του Υπουργείου Παιδείας σε ΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, για την εργασία και την ζωή μας, σε ΝΙΚΗ του δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου