Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

AΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΎ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ "Μια ιστορία επιστημονικής (;) φαντασίας"

       Καλημέρα, παιδιά! Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Έρχομαι από τη νυχτερινή μου βάρδια στην κεντρική πύλη, 3.00 - 8.00 π.μ. Ξέρετε, δεν έχουμε πια φύλακες, «δε χρειάζονται» μας είπαν, και κάνουμε εμείς τις βάρδιες φύλαξης εναλλάξ. Μισό λεπτό να σας ανοίξω το κτήριο, για να μπείτε. Πηγαίνετε στη 204 και σε μισό λεπτό έρχομαι να ξεκινήσουμε το μάθημα, αφού πρώτα ανάψω τα φώτα και τη θέρμανση του κτηρίου και ξεκλειδώσω τις αίθουσες και τα αμφιθέατρα. Στο διάλειμμα του μαθήματος θα πεταχτώ για λίγο στη Γραμματεία, όπου μαζί με άλλους συναδέλφους θα βοηθήσουμε τη Γραμματέα μας να βγάλει τους βαθμούς, τα πιστοποιητικά, τις ανακοινώσεις και τις βεβαιώσεις ορκωμοσίας. Ξέρετε, δεν έχουμε πια άλλους εργαζόμενους στη Γραμματεία, «δε χρειάζονται» μας είπαν, γι’ αυτό βοηθούμε εναλλάξ όλοι στα διαλείμματα των μαθημάτων μας, για να βγαίνει η δουλειά. 
Να μην το ξεχάσω, μετά το μάθημά μας να ανεβούμε όλοι μαζί στο Σπουδαστήριο, να το ανοίξω, για να σας δείξω πού είναι τα βιβλία για τις εργασίες του μαθήματος. Στη συνέχεια θα είμαι στο γκισέ, για να μπορέσετε να δανειστείτε τα βιβλία που χρειάζεστε. Ξέρετε, δεν έχουμε πια βιβλιοθηκονόμους, «δε χρειάζονται» μας είπαν. Λυπάμαι μόνο που δε θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έχουν χαλάσει και δεν υπάρχει κάποιος να τους επισκευάσει. Υπήρχε τέτοιο ειδικευμένο προσωπικό στο Πανεπιστήμιο, αλλά, ξέρετε, μας είπαν ότι «δε χρειάζονται» και τους έδιωξαν. Μεταξύ μας, και να δούλευαν οι υπολογιστές, πάλι δε θα μπορούσατε να κάνετε τη δουλειά σας, γιατί δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί από το Υπουργείο οι συνδρομές μας στις διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιογραφικές βάσεις. 
Επίσης, σας παρακαλώ πολύ να μη χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες, γιατί δε λειτουργούν τα καζανάκια. Θα τα φτιάξουμε με το συνάδελφο Γλωσσολόγο κάποια στιγμή. Αρχίσαμε να βλέπουμε στο youtube βιντεάκια από τη σειρά «Φτιάξτο μόνος σου» και, μόλις είμαστε έτοιμοι, θα τα επισκευάσουμε. Βέβαια, κάποτε είχαμε στο Πανεπιστήμιο ειδικευμένους τεχνικούς γι' αυτές τις δουλειές, αλλά, ξέρετε, τους έδιωξαν, γιατί «δε χρειάζονται». 
Ας πάμε τώρα για τα Λατινικά μας. Ελπίζω ο βιντεοπροβολέας να είναι ακόμη μέσα στο αμφιθέατρο και να μην έχει κλαπεί - θυμάστε, το κτήριο πια δε φυλάσσεται, γιατί τους φύλακες τους έδιωξαν, επειδή «δε χρειάζονται». Επίσης, ελπίζω ο βιντεοπροβολέας να δουλεύει. Στο τελευταίο μας μάθημα έκανε κάτι περίεργους θορύβους, αλλά δεν υπάρχει πια κάποιος να τον επισκευάσει. Ξέρετε γιατί, έτσι δεν είναι; Ναι, σωστά μαντέψατε, τους έδιωξαν τους τεχνικούς, γιατί «δε χρειάζονται». 
Με την ευκαιρία αυτή να σας ενημερώσω ότι οι αιτήσεις σας για τα προγράμματα Erasmus θα καθυστερήσουν κι άλλο. Έχουμε στείλει κάποια μέλη Δ.Ε.Π. κάτω στα Κεντρικά, για να τις διεκπεραιώσουν, αλλά χρειάζονται κάποιες μέρες για να μάθουν τη δουλειά. Βέβαια, το Πανεπιστήμιο είχε παλιά ειδικευμένο προσωπικό στις κεντρικές του υπηρεσίες και δούλευε θαυμάσια, αλλά τους έδιωξαν, γιατί «δε χρειάζονται». 
Τέλος, σας υπενθυμίζω ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε εντατικά την εξάσκησή σας στην αλληλοδιδακτική μέθοδο. Οι πιο προχωρημένοι από εσάς θα αρχίσουν να διδάσκουν τους υπόλοιπους. Χθες βράδυ το Υπουργείο ανακοίνωσε την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας και των μελών Δ.Ε.Π., γιατί «δε χρειάζονται»...ΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου