Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ενάντια σε διαθεσιμότητες-απολύσεις, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τα μέλη του Διοικητικού Προσωπικού στο Ρέθυμνο που συμμετείχαν μαζικά στην Γενική Συνέλευση της 2/9/2013, μετά από μια μακρά συζήτηση για τις παραμέτρους της επερχόμενης διαθεσιμότητας-απολύσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων, συνδιαμόρφωσαν ομόφωνα τα παρακάτω σημεία του πλαισίου δράσης τους.
  1. Καλούμε την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης να μην ανταποκριθεί στα αιτούμενα με το από 14/8/13 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, στοιχιζόμενη στην θέση εκείνη του ψηφίσματος της Συνόδου Πρυτάνεων, σύμφωνα με την οποία «η Σύνοδος θεωρεί νομικά έωλη και λειτουργικά επικίνδυνη την ανταπόκριση των ΑΕΙ στο περιεχόμενο του από 14/8 εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας». Αν, παρά ταύτα, η Διοίκηση επιμείνει στην εκπεφρασμένη πρόθεσή της να αποστείλει τα αιτούμενα στοιχεία, θα πρέπει αυτά να δημοσιοποιηθούν, πριν την αποστολή τους, στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας.
  2. Ζητάμε από την Σύγκλητο να κάνει πράξη την δηλωθείσα στο ψήφισμα της 27/8/13 «απαρέγκλιτη βούλησή της να αποτρέψει την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Ιδρύματος», αποφασίζοντας την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποφάσεις αναστολής λειτουργίας ζητάμε και από τις Συνελεύσεις των ακαδημαϊκών Τμημάτων. 
  3. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και εκδηλώσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, περιμένουμε από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης την προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τις αμέσως επόμενες ημέρες.
  4. Είναι αυτονόητο ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης με τον Σύλλογο των συναδέλφων στο Ηράκλειο και τους Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων, καθώς και με άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου