Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ρεθύμνου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την 
Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 στον Δήμο Ρεθύμνου,
προκειμένου να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας
στους εκεί συναδέλφους μας
που απειλούνται άμεσα με απολύσεις.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση με τον βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό 26-11-2012

Ο βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός ζήτησε να συναντηθεί με το Σύλλογό μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τις κινητοποιήσεις μας σε σχέση με το καθεστώς διαθεσιμότητας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στις 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βιβλιοθήκης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Προσωπικού στο Ρέθυμνο.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων με σύμβαση Ι.Δ.Α.Χ. στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
σας προωθούμε ενημέρωση για τις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.

Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων με σύμβαση Ι.Δ.Α.Χ. στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε  συνέχεια των προηγούμενων εγγράφων που σας έχουν αποσταλεί για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων με σύμβαση Ι.Δ.Α.Χ. στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης σας ενημερώνουμε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28/11/2012, στα κτίρια της Κνωσσού, στην Πανεπιστημιούπολη στις  Βούτες και στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Οι ώρες και οι αίθουσες θα είναι οι εξής:
  • Κτίρια Κνωσσού - Αίθουσα  Θ301 (Coffee Room): 9:00-10:00
  • Πανεπιστημιούπολη Βουτών -Κτίριο Διοίκησης- Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης μικρή  (Δ2): 10:30-12:00
  • Πανεπιστημιούπολη Γάλλου - Ρέθυμνο στην Αίθουσα της Συγκλήτου:  13:30 -15:00

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι υπάλληλοι που υπέβαλαν υποψηφιότητα είναι:

  a.. Αλεφαντινού Ελευθερία
  b.. Βουλγαράκη Μαρία
  c.. Κρητικάκη Σταυρούλα
  d.. Μπαραδάκη Αθηνά

Τα τακτικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής
Κουβαράκης  Γεώργιος , Ματαλλιωτάκη Μαρία, Κουκουράκη Γεωργία

Σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό που θα πιστοποιεί την ταυτότητα σας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, κ.λ.π.) 

Κοινωνικοποιήσεις 26-27 Νοεμβρίου 2012


Ως εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο,
συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο νόμο-έκτρωμα του 3ου Μνημονίου,
αποφάσισαμε για τις επόμενες ημέρες:

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου,
7.00 μ.μ. στην πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 12.30
και μετάβαση στην Περιφερειακή Ενότητα και στον Δήμο Ρεθύμνου,
προκειμένου να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους εκεί συναδέλφους μας
που απειλούνται άμεσα με απολύσεις.

Φωτογραφίες από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα Δ1Α μαζί με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή συζήτηση για το προωθούμενο σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’ που αφορά συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και για το καθεστώς διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού. 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση σε Ανοικτή Συζήτηση 22/11/2012 και ώρα 14:30


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Προς : Πρυτανεία, Μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Σύλλογοι Φοιτητών Ρεθύμνου

Ο Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Κ καλεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 14:30 στην αίθουσα Δ1Α όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου σε ανοιχτή συζήτηση για το προωθούμενο σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’ που αφορά συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και για το καθεστώς διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού.
Η συμμετοχή όλων  θα συμβάλει αποφασιστικά στη συζήτηση για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης .

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο 21-11-2012

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο πραγματοποίησε σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2012, παρέμβαση κατά τη διάρκεια των τελετών αποφοίτησης νέων πτυχιούχων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Φιλοσοφικής Σχολής. Η παρέμβασή τους είχε σκοπό την ενημέρωση, συμπαράσταση και διαμαρτυρία για τις αποφασισμένες απολύσεις στο δημόσιο. Οι απολύσεις αυτές μπορεί να μη θίγουν άμεσα το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όμως θίγουν άλλους υπαλλήλους του δημοσίου και είναι θέμα χρόνου να απασχολήσουν και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Δημοσίευμα στον Τοπικό Τύπο Ρεθύμνου 


Ορκωμοσία των πτυχιούχων για τα Τμήματα Κοινωνιολογίας και Οικονομικών Επιστημών την 21η Νοεμβρίου 2012  στις 10:00 στο αμφιθέατρο Αλεξανδρόπουλου. 
 Ορκωμοσία των πτυχιούχων του τμήματος Φιλοσοφικής Σχολής την 21η Νοεμβρίου 2012  στις 11:00 στο αμφιθέατρο Δ3

Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε και διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους στην ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων:
Είμαστε οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Είμαστε εκείνοι που εγγράφουν τα παιδιά σας όταν εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο. Εκείνοι που καθιστούν εφικτή και διευκολύνουν τη φοίτησή τους σε αυτό. Εκείνοι που τα βοηθούν στη χρήση της βιβλιοθήκης και των εργαστηρίων, που φροντίζουν για τη σίτιση και τη στέγασή τους, που καταρτίζουν τα προγράμματα μαθημάτων και εξετάσεών τους, που διοργανώνουν τις τελετές απονομής των πτυχίων, όπως τη σημερινή.
Σύμφωνα με το πρόσφατο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 (το «Μνημόνιο 3»), οι Διοικητικοί Υπάλληλοι Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα απολυθούν με συνοπτικές διαδικασίες.
Όμως κυρίες και κύριοι, χωρίς εμάς το Πανεπιστήμιο δε μπορεί να λειτουργήσει.
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη, καμία λογική και κανένα σκεπτικό πίσω από τις αποφασισμένες απολύσεις. Είναι προφανές ότι η  κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ που αποφάσισαν απολύσεις υπαλλήλων και τις ονόμασαν «δημοσιονομική προσαρμογή», δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ζωές μας, ούτε για την εκπαίδευση και το μέλλον των νέων μας.
Χρησιμοποιούν ως πρόφαση μια συγκεκριμένη σχέση εργασίας με το δημόσιο, αλλά αύριο θα επινοήσουν μια διαφορετική για να εξυπηρετήσουν ξανά τις προσταγές της Τρόικας.
Σήμερα απειλούνται με απόλυση περίπου 2.000 συνάδελφοί μας. Όσοι όμως διαφύγουν της απόλυσης το Δεκέμβριο του 2012, είναι υποψήφιοι για απόλυση έως το Δεκέμβριο του 2013, τότε που ο σχεδιασμός απαιτεί άλλες 25.000 απολύσεις.
Ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», που αφορά συγχωνεύσεις Τμημάτων και Ιδρυμάτων, αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω απολύσεις προσωπικού και σε αδυναμία λειτουργίας πολλών ΑΕΙ και ΤΕΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για εργασία - σε ένα χώρο που πολλοί από εμάς υπηρετούμε για δεκαετίες, για αξιοπρεπή διαβίωση, για δημόσια παιδεία και υγεία. Διεκδικούμε το δικαίωμα να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους συναδέλφους μας, εσάς… Γιατί για εμάς,  ευθύνη απέναντι στα πράγματα είναι να μιλάς γι’ αυτά.
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, θα αγωνιστούμε για να ανακόψουμε την επίθεση των κοινωνικών κανίβαλων και να μην επιτρέψουμε τις απολύσεις. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για εμάς, να μην χάσουμε τη δουλειά μας.
Μέσα από την τήρηση των δεσμεύσεων προς την Τρόικα για άμεσες απολύσεις προσωπικού, υλοποιείται  ο στόχος του περιορισμού των Δημοσίων Υπηρεσιών και της κατάργησης βασικών Κοινωνικών Αγαθών (Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση). Η πολιτική αυτή στρέφεται κατά των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.
Παράλληλα, μικρότερο δημόσιο σημαίνει χειρότερες ή ανύπαρκτες υπηρεσίες για το λαό. Τις θέσεις των απολυμένων  υπαλλήλων δεν θα τις πάρουν οι 1.500.000 άνεργοι (μεταξύ αυτών και χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι). Οι θέσεις αυτές καταργούνται ή θα γίνουν θέσεις των 450 ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν την παροχή των σημερινών δημόσιων υπηρεσιών. Από αυτά τα 450 ευρώ θα πληρώνουμε εισιτήριο για το νοσοκομείο και δίδακτρα για να σπουδάσουν τα παιδιά μας.
Θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί με τους φοιτητές και αποφοίτους μας για να διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι και πολίτες. Τα δικαιώματα που κατέκτησαν άλλοι πριν από εμάς μετά από μακρούς, επίμονους και επίπονους κοινωνικούς αγώνες, αλλά σε εμάς εναπόκειται τώρα η ευθύνη για τη διατήρησή τους. Ας φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 13:00-15:30

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 13:00-15:30
στην είδοσο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο
αλλά και στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης
 (μεταξύ των Υπαλλήλων Ρεθύμνου και Ηρακλείου)
 
 
 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 19/11/2012

Υπό παραίτηση οι Πρυτάνεις για τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων-ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι Πρυτανικές Αρχές δηλώνουν έτοιμες να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας και του Πρωθυπουργού της χώρας, αναφέρει σημερινή απόφαση της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.Παράλληλα οι Πρυτάνεις ξεκαθαρίζουν ότι:
Α.  Η παραμονή των συγκεκριμένων (σ.σ. απολυμένων) υπαλλήλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων.
Β.  Oι κρίσιμες διατάξεις του ν. 4093/12, υποπαράγραφοι Ζ2Ζ4 «Διαθεσιμότητα» και «Κατάργηση ειδικοτήτων και θέσεων» αντίκεινται προδήλως στο ισχύον Σύνταγμά μας,
Γ.  Παραβλέπεται σκοπίμως, ότι το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου το οποίο θίγεται με τις διατάξεις αυτές και οδηγείται σε απόλυση (μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία υπηρεσίας σε κρίσιμες θέσεις των Πανεπιστημίων), έχει προσληφθεί με «διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας» υπό την εποπτεία και πιστοποίηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΑΣΕΠ ή με δικαστικές αποφάσεις.
Η Σύνοδος ζητά για άλλη μια φορά την εξαίρεση του χώρου της Παιδείας από ρυθμίσεις που την πλήττουν καίρια.
Σχετικά με τη διαδικασία της συγχώνευσης των δομών των ΑΕΙ (σχέδιο "ΑΘΗΝΑ") όπως δρομολογείται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η Σύνοδος εκφράζει την έντονη ανησυχία της διότι:
α) Η κατεπείγουσα εντός 40 ημερών διαδικασία λήψης απόφασης προοιωνίζεται προειλημμένες αποφάσεις για την ικανοποίηση του έντονα ελλειμματικού προϋπολογισμού 2013 για τα Πανεπιστήμια.
β) Αγνοείται η θεσμική υποχρέωση σύγκλησης του Συμβουλίου Ανωτάτης Παιδείας, ως του αρμόδιου εισηγητικού οργάνου στο ΕΣΥΠ για τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό και την χωροταξική διάρθρωση των πανεπιστημίων, με αυτόνομη συμμετοχή όλων των Πανεπιστημίων δια των Πρυτανικών Αρχών τους.
γ) Στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, κάθε Ίδρυμα έχει το αυτονόητο δικαίωμα της διάρθρωσής του σε Σχολές και Τμήματα. Επανειλημμένα η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει ζητήσει την τήρηση των θεσμικών κανόνων για τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της ανώτατης εκπαίδευσης με ακαδημαϊκά, εθνικά και αναπτυξιακά κριτήρια και ουδέποτε αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάλογο για αυτό το θέμα.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε.
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΛΑΥΡΙΟ, 19112012
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 13:00-15:30

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 13:00-15:30
στην είδοσο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
 
 

Τα Δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο Ρεθύμνου


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των
εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο
Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο –ταυτόχρονα με τους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο– ξεκίνησαν από την Δευτέρα καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς της «διαθεσιμότητας» των διοικητικών υπαλλήλων, που τέθηκε σε εφαρμογή με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου.
Εκτίμηση όλων είναι πως η εξαίρεση του προσωπικού του Πανεπιστημίου από το καθεστώς αυτό είναι απολύτως συγκυριακή και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ποσοστώσεις που προβλέπει η συγκεκριμένη ρύθμιση. Οι αυθαίρετες ερμηνείες της ρύθμισης, μέσω ηλεκτρονικών οδηγιών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενισχύουν την πεποίθησή τους ότι:
● Δρομολογείται ένα πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο για το προσωπικό όλων των κατηγοριών και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ανεξάρτητα από ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια.
● Η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο περικοπών πάσης φύσεως, που θα ενταθούν με το σχέδιο «Αθηνά» για συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
● Πολιτική επιλογή είναι η σταδιακή κατάργηση του Δημόσιου Τομέα και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, πραγματικότητα που δεν είναι απειλή μόνο για το προς απόλυση προσωπικό, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στον ρόλο του εργαζόμενου υπό απειλή σε ένα Πανεπιστήμιο …υπό απόλυση. Με αυτοκόλλητα στο στήθος που έγραφαν «Υπάλληλος προς απόλυση, Υπεύθυνος για την κρίση» και με το σύνθημα «Δεν φέρνουν λύσεις οι απολύσεις, γι’ αυτό να περιμένετε κοινωνικές εκρήξεις» σε πανό, συγκεντρώθηκαν μαζικά στην είσοδο του Πανεπιστημίου, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια.
Στις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουν τις καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 13.00-15.30, ενώ για την Πέμπτη καλούν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές, διδάσκοντες και τεχνικό-εργαστηριακό προσωπικό) σε κοινή συνάντηση, προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αυτοκόλλητα διαμαρτυρίας

Εδώ μπορείτε να τυπώσετε το αρχείο
"Αφίσες για την απόλυση"
αλλά και τα παρακάτω αυτοκόλλητα :
Υποστηρίζουμε επίσης την προβοκατόρικη άποψη ότι ο πλέον αντικειμενικός τρόπος επιλογής προσωπικού που απολύεται είναι η κλήρωση.  Τι πάει να πει ΠΕ και ΔΕ;  Ένας ΔΕ κάλλιστα μπορεί να είναι επαρκέστερος από έναν ΠΕ.  Ας καταλάβουν όλοι ότι εδώ δε μιλάμε για αξιολογικά κριτήρια.  Είμαστε στο καράβι που έχουν τελειώσει τα τρόφιμα και τραβάμε ξυλάκια για να δούμε ποιον θα φάμε.  Τα υπόλοιπα απλώς προσδίδουν μια επίφαση αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, δημιουργώντας παράλληλα σε ορισμένους την ψευδαίσθηση ότι θα γλιτώσουν λόγω "προσόντων" ή "ικανοτήτων" .  Επομένως θα πρέπει να γίνεται κλήρωση του τύπου "Ο υπάλληλος με ΑΜ 198080 απολύεται άμεσα.  Όσοι έχουν τον ίδιο λήγοντα απολύονται μετά από τρίμηνη διαθεσιμότητα."
Πρέπει να γελάσουμε και λίγο! 

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
 ΡΕΘΥΜΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ, 16.11.2012 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της πανεπιστημιούπολης Ηρακλείου και Ρεθύμνου αποφάσισε ομόφωνα να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς ‘’διαθεσιμότητας’’ των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.

    Εκτίμηση όλων μας είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον της σταδιακής εφαρμογής ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο), δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο στάδιο για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του.  Συγχρόνως, η Ανώτατη Εκπαίδευση τίθεται εκ νέου στο στόχαστρο περικοπών πάσης φύσεως, οι οποίες θα ενταθούν περισσότερο με το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ που προβλέπει συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και οι οποίες de facto ενεργοποιούν το ιδιότυπο καθεστώς  της ‘’διαθεσιμότητας προς απόλυση’’ για το προσωπικό όλων των κατηγοριών και εκπαιδευτικών βαθμίδων , ανεξάρτητα από τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που θέτει  η ρύθμιση, ειδικά για το προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ ΔΕ. 
    Και με αυτή την πολιτική επιλογή συνεχίζεται η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, πραγματικότητα που δεν είναι απειλή μόνο για το προς απόλυση διοικητικό προσωπικό, αλλά αφορά το σύνολο πλέον της ελληνικής κοινωνίας.
    Συγχρόνως, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος θα συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στους συναδέλφους των ΟΤΑ, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τις ρυθμίσεις περί ‘’διαθεσιμότητας’’, όχι μόνο γιατί γνωρίζουμε πως θα έρθει και η σειρά μας, αλλά γιατί η αλληλεγγύη και η ενότητα αποτελούν υποχρέωση κάθε εργαζόμενου.    

    Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι και τα μέλη ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα οποία συμπαρίστανται στον αγώνα μας, αποφάσισαν:
  • συμμετοχή στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις πόλεις του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου αντίστοιχα
  • τριήμερες, προς το παρόν, επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 13:00-15:30 στις εισόδους του Ιδρύματος σε Ρέθυμνο – Ηράκλειο. 
  • συντονισμό της δράσης και συνεργασία με τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία της Κρήτης. 
Ενωμένος ο κόσμος της εργασίας θα αντισταθεί στην άλωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και σε εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σε κοινωνική χρεοκοπία. 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Πέμπτη 15/11/2012 στις 10.30 π.μ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της Τρίτης, η οποία είχε έλλειψη απαρτίας, το ΔΣ καλεί σήμερα σε επαναληπτική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με απαρτία των παρόντων. Παράλληλα θα έχουμε τη δυνατότητα να συντονιστούμε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους συναδέλφους του Ηρακλείου, των οποίων το χτεσινό ηλεκτρονικό μήνυμα-κάλεσμα φαντάζομαι έχετε όλοι δει. Δυστυχώς η συνέλευση καλείται την τελευταία στιγμή, αλλά η σοβαρότητα των καταστάσεων πιστεύουμε ότι το δικαιολογεί. 
στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης
του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, 
σήμερα 15/11/2012 στις 10.30 π.μ.
 
Μια καταγραφή των αποφάσεων και δράσεων σε άλλα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία σε:
  • 48ωρη απεργία Τρίτη-Τετάρτη 13-14/11
  • Ταυτόχρονη κατάληψη κτιρίων Διοίκησης
 Στη συνέχεια η κατάσταση σε κάθε Ίδρυμα έχει διαμορφωθεί ως εξής
  
ΑΘΗΝΩΝ
  • Απεργία Δευτέρα 12/11
 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
  • Κατάληψη της Δ/νσης Διοικητικού, του Πρωτοκόλλου και της Πρυτανείας στο Κεντρικό κτίριο της Διοίκησης, τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου και Τετάρτη 14 Νοεμβρίου
  • Δημιουργία επιτροπής αγώνα που θα πλαισιώσει το ΔΣ του Συλλόγου
 ΠΑΤΡΑ
·         48ωρη Απεργία – Κατάληψη 13 και 14 Νοεμβρίου
·         Στάση εργασίας Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16  από  8 έως 11 το πρωί με παράλληλη κατάληψη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.
  • Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Γενική Συνέλευση για την παραπέρα οργάνωση των κινητοποιήσεων
ΠΑΝΤΕΙΟ
·         Κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών Τρίτη-Τετάρτη 13-14/11.
·         Δευτέρα 19.11.2012 Νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Ταυτόχρονα καλούμε τους Συλλόγους ΔΕΠ και Φοιτητών όπως επίσης τις Πρυτανικές Αρχές και τα Όργανα Διοίκησης του Πανεπιστημίου να παραβρεθούν στη Συνέλευσή μας.
·         Καλούμε την Σύνοδο των Πρυτάνεων κατά την έκτακτη σύνοδο να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους προς το Διοικητικό Προσωπικό και να μην εκδώσουν καμία πράξη απόλυσης Υπαλλήλων.
·         Καλούμε τον Πρύτανη να συγκαλέσει άμεσα σε Συνεδρίαση τη Σύγκλητο, ώστε να συζητηθεί το Θέμα των απολύσεων και το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων Ιδρυμάτων

ΘΡΑΚΗ
  • Απεργία από Τρίτη 13 μέχρι και την Παρασκευή. Ταυτόχρονη περιφρούρηση της Διεύθυνσης Διοικητικού, ώστε να αποτραπεί τυχόν αποστολή στοιχείων.
  • Την Παρασκευή επανεκτίμηση της κατάστασης με δεδομένο ότι η προθεσμία των 5 ημερών λήγει την Δευτέρα.

ΙΟΝΙΟ
  • 48ωρη απεργία Τρίτη-Τετάρτη 13-14/11
 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • Κατάληψη πύλης στις 12/11
  • Απεργία 13-14-15/11
  • Κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου σε κοινή σύσκεψη
 ΑΙΓΑΙΟΥ
  • Απεργία από Τρίτη 13 με ταυτόχρονη κατάληψη κτιρίων διοίκησης έως και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012. Σημειώνεται ότι δεν παρεμποδίζονται εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.
·         Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου βρίσκεται σε διαρκή ανοικτή συνεδρίαση και θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, εφόσον κριθεί αυτό απαραίτητο

 ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
  • Κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών Τρίτη-Τετάρτη 13-14 Νοέμβρη.
  • Πραγματοποίηση στον χώρο του ΤΕΙ Λαμίας συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
 ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • Προειδοποιητική κατάληψη διοικητικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 12/11 (από έναρξη βάρδιας μέχρι 22.00)
  • Συνέχιση της κατάληψης και για την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.
  • Κήρυξη του Συλλόγου σε Διαρκή Γενική Συνέλευση.
  • Απόφαση για κατάληψη διαρκείας με την κοινοποίηση διοικητικής πράξης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νόμος 4093/2012 ΦΕΚ Α’ 222 – 12.11.2012: Έγκριση Μεσοπρόθεσμου

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 – ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 4046/2012 ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  2013-2016

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.
Ο νόμος ισχύει από τη δημοσίευσή του στην ΕτΚ εκτός αν ορίζεται άλλως στις επιμέρους διατάξεις του.


Νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα-Διαθεσιμότητα και αργία - κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ

ΑΔΑ     Β4ΣΩΧ-ΗΤΔ
Φορέας     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Είδος     ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Τελικός Υπογράφων Υπουργός - Αντώνιος Μανιτάκης
Ημερομηνία Απόφασης  12/11/2012
Ημερομηνία Ανάρτησης 13/11/2012 08:26:31
Λήψη Αρχείου (δείτε εδώ την εγκύκλιο)

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 13-11-2012 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης στις 1.30 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 
(βλ. ειδικά σελ. 46-52),
που ψηφίστηκε την Τετάρτη 7.11 από την Βουλή,
αποτελεί την κορύφωση των επιθέσεων που δέχεται τα τελευταία τρία χρόνια ο κόσμος της εργασίας
και απειλεί πλέον άμεσα, εδώ και τώρα, εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια.

Να αντισταθούμε ενωμένοι στις σχεδιαζόμενες απολύσεις.
Να οργανώσουμε τη δράση μας με κινητοποιήσεις διαρκείας.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 13-11-2012
στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης στις 1.30 μ.μ.

Συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 14-11-12
στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Απεργιακής Κινητοποίησης.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

48ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6-7 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 48ωρη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6-7 Νοεμβρίου 2012.

Οι κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Ρέθυμνο είναι:
  1.  Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου συγκέντρωση στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Μετά την πορεία θα ακολουθήσει ανοικτή λαϊκή Συνέλευση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  2. Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ημέρα που θα έρθουν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, συλλαλητήριο στην πλατεία 4ων Μαρτύρων στις 6:00 το απόγευμα. 
  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  • ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από την εκδήλωση-συζήτηση 26/10/2012 "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ τότε και σήμερα "

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Ξενία, ώρα 7.30 μ.μ.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση-συζήτηση
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

"ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
τότε και σήμερα"
Γιώργος Μαργαρίτης,
Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αλίκη Λαβράνου,
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής και Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης