Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση 14-02-2012


AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την εκλογή εκπροσώπων του διοικητικού προσωπικού
στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης του Π.Κ.

Σχετικά με την από 9.2.2012 ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης, που αφορά την εκλογή εκπροσώπων του προσωπικού του Π.Κ. για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Ρέθυμνο τοποθετείται ομόφωνα ως ακολούθως:
Στην απόφαση της από 13.9.2011 Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας καταγράφεται η αντίθεση του διοικητικού προσωπικού στο νόμο 4009 για τα ΑΕΙ, καθώς αυτός:
«Δεν φέρνει ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνική λογοδοσία, αλλά ανοιχτό στον έλεγχο της αγοράς»,
«Καταλύει κάθε έννοια ακαδημαϊκής κοινότητας με τη μη συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού στην εκλογή των οργάνων διοίκησής του»,
«Προετοιμάζει το έδαφος για συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΑΕΙ και για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού τους»,
«Μαρτυρά την απόφαση της πολιτείας να αποποιηθεί σταδιακά της υποχρέωσής της για παροχή δημοσίων αγαθών, όπως είναι η παιδεία».     
Η εκλογή εκπροσώπων στην οποία καλούμαστε να συμμετάσχουμε αφορά μια άνευ περιεχομένου εκπροσώπηση, αφού δεν περιλαμβάνει δικαίωμα ψήφου ούτε κατά την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, ούτε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.
Όσον αφορά το τυπικό μέρος, οι σχετικές διατάξεις του Ν.4009 αφορούν όλα τα μέλη του προσωπικού και όχι μόνο όσους συναδέλφους έχουν εγγραφεί στους συλλόγους των διαφόρων κατηγοριών. Συνεπώς, η εκλογική διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων δεν είναι, κατά τη γνώμη του Δ.Σ., αρμοδιότητα των Συλλόγων Προσωπικού.
Λόγω όλων των παραπάνω, το Δ.Σ. δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου