Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Στην Γενική τους Συνέλευση της Δευτέρας 26.9.2011, τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν τις δράσεις και κινητοποιήσεις τους απέναντι στο νέο μισθολόγιο, τις προοπτικές εργασιακής εφεδρείας και απολύσεων, τα έκτακτα φορολογικά μέτρα.
Η συνισταμένη των τοποθετήσεών τους συνοψίζεται στα παρακάτω σημεία:
  • Τα μέτρα του μνημονίου δεν πείθουν κανέναν ούτε για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά ούτε για τις προθέσεις τους. Στόχος τους δεν είναι να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, αλλά να χτυπηθεί κάθε εργασιακή κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών, να σταματήσει η παροχή δημόσιων αγαθών, να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Στον πόλεμο που μας είπαν ότι βρισκόμαστε, η επίθεση γίνεται στους εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους. Γι’ αυτό μας έχουν απέναντί τους.
  • Στον αγώνα για εργασία και αξιοπρέπεια δεν χωρούν διαχωρισμοί ανάμεσα σε κατηγορίες εργαζομένων. Στις καλλιεργούμενες αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα σε δημοσίου δικαίου, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου υπαλλήλους, ανάμεσα σε εργαζόμενους με υψηλά και χαμηλά προσόντα, ανάμεσα σε απαραίτητους και πλεονάζοντες, αντιτάσσουμε ένα συλλογικό «εμείς», χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς ατομικισμούς.
  • Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε την επαφή και τον συντονισμό με άλλους εργαζόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάνοντας την αρχή με τους συλλόγους διοικητικών υπαλλήλων σε άλλα Πανεπιστήμια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης – Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο, Σύλλογο ΕΤΕΠ, Ενιαίους Φορείς Διδασκόντων και φοιτητές. Στο ίδιο πνεύμα, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία με την Πρυτανική Αρχή προς την κατεύθυνση της συνεννόησης για τις αμοιβαίες ανησυχίες μας και της συντονισμένης και από κοινού ανάληψης δράσης.

Ως μια πρώτη κινητοποίηση, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

Τη συμβολική κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου –ημέρα πανεργατικής απεργίας– και την συμμετοχή στη συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης, με πορεία από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι το κέντρο του Ρεθύμνου.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο απευθύνει κάλεσμα για στήριξη της κινητοποίησης των διοικητικών του υπαλλήλων και από τις άλλες συλλογικότητες του Πανεπιστημίου, αλλά και κάθε εργαζόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου