Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη - Πορεία 5-10-2011

    Σήμερα 5-10-2011 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η συμβολική κατάληψη από τους διοικητικούς υπαλλήλους της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου –ημέρα πανεργατικής απεργίας– και συμμετοχή στη συνέχεια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι φορείς της πόλης, με πορεία από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι το κέντρο του Ρεθύμνου, ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τα επιβαλλόμενα «χαράτσια», ενάντια σε όλα τα κυβερνητικά μέτρα σε βάρος των πολιτών.




Πορεία προς το Εργατικό Κέντρο του Ρεθύμνου 5-10-2011
από την Πανεπιστημιούπολη Γάλλου



Πορεία του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο  μαζί με τους εργαζόμενους από το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου.






Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, όπου συγκεντρώθηκαν γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου που έφτασαν στο Ε.Κ. κάνοντας πορεία από την πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.



  Η πορεία κατέληξε στο κτήριο της αντιπεριφέρειας με σκοπό να γίνει κατάληψη του κτηρίου, κάτι που τελικά δεν έγινε - αν και οι διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο -  μετά από τη διάσταση απόψεων μεταξύ των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα ομάδα διαδηλωτών να αποχωρήσει και άλλοι να παραμείνουν στο χώρο προκειμένου να συζητήσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου